Mi eiga Shetlands-jakke

DSC_0056

Sjølv når ein strikkar bol og ermer på strikkemaskin er det mykje arbeid på ei tynn jakke i Shetlandsull, men denne jakka var verdt å vente på. Modellen er Cockatoo Brae av Kate Davies og strikka i 2ply Jumper Weight frå Jamieson og Smith. Ull frå ekte shetlandsull. Garnet er litt tynnare enn finull frå Rauma, men vert strikka på omtrent same strikkefastheit.

Cockatoo brae-jakke

På Shetland er det vanleg å strikke bol og ermer på strikkemaskin fyrst og så fullføre for hand, men det har eg aldri prøvd før. Det var eit eksperiment, og det store spørsmålet vart difor om overgangen mellom maskin- og handstrikk vart synleg. Ser du noko?

Coockatoo Brae-mønsteret frå boka Yokes er skrive med instruksar for kombinert maskin- og handstrikk, og eg kjøpte orginalgarnet slik at eg slapp å gjere tilpassingar. På mirakuløst vis har eg fiksa overgangen utan at den er synleg. Spørs om det var flaks.

Sjølv med store delar maskinstrikk tok det tid å strikke ferdig jakka, men eg er supernøgd og har brukt den kontinuerleg dei siste dagane. Den tynne shetlandsulla er god å ha på og varmar akkurat passe. Det blir nok eit maskinstrikka prosjekt til, men utan mønster slik at det meste kan strikkast på maskin.

DSC_0049

Eg plukka mine eigne fargar til jakka. Mørk grå jakke med sterke fargar med litt haust i. Eg bestilte rikeleg med fargar for å ha litt å velge i, men forkasta alt det gule og blå ganske raskt.

Knappar synest eg alltid er vanskeleg. PÅ denne jakka ville eg ha noko diskret som ikkje tok merksemd frå mønsteret. I eg øskje kjøpt på opphøyrsal ein gong fann eg akkurat det eg ville ha. Enkle svarte.

DSC_0260

Ingen kommentarar

Skriv ein kommentar