Finvask av pelsull

– Der ser ut som en blondeduk, var det ei som sa då ho såg det siste sjalet mitt, Men når du kjem nærmare viser den gode ulla frå norsk pelssau at denne duken passar best rundt halsen.

Det er Hifa som produserer dette garnet, og dei skriv at sauen er ei blanding av norsk spelsau og svensk gotlandsfår. Den har mjuk og glansfull mohairliknande ull med både dekkull og underull. Det er meir glans i enn vanleg ull, men underulla gjer at det likevel vert mjukt. Godt å strikke med, og med ein fargepalett etter min smak. Hifa har laga  eit tjukkare garn av pelssauen òg. Eg må finne meg eit godt prosjekt for Sorte Får.

Eg har sikla på dei garnhespene ei stund,så då Ysolda Teague lanserte sjalstrikkemysteriet Follow your arrow 2 i februar fann eg eit godt høve til å prøve.  Follow yor arrow 2 er eit mønster der du får to ulike alternative mønster ein gong i veka i fem veker. Det er samme kva alternativ du velger, så det er 32 ulike mogelege variantar. Berre sjekk ut dei (førebels) 1661 ulike sjala som er lagt ut på Ravelry. Eg strikka det fyrste sjalmysteriet i fjor, og det sjalet har eg brukt mykje. Denne gongen vart det sjal til mamma. Fargen var plukka ut for å passe ho, så no ligg det ferdige sjalet her og er spent på om mønsteret passar óg. Det er utruleg korleis eit slik "strikkaduk"-sjal endrar karakter når du spenner det ut og tørkar det.

Det ser ut for at 2015 vert det store sjalåret. Eg er allereie i gong med dette…

Ingen kommentarar

Skriv ein kommentar