God påske

Eg ønskjer god påske med ein favoritt frå arkivet. Dette er ei populær gåve når ein vert invitert på påskebesøk. Inni kylllingen finn du ei vinflaske, men kyllingen står fint utan innhald òg.

Det er ikkje laga noko oppskrift på denne endå, men det er ikkje så vanskeleg. Finn noko tjukt gult garn og ein stor heklenål, ca nr 8-9 (Dale Hubro og Drops Polaris har rett tjukkleik, men ikkje rett farge). Det går også an å bruke dobbelt garn. Lag ein ring av luftmasker som når rundt flaska, Hekl Fastmasker i ringen og vindare oppover. Mål på flaska og hopp over nokre masker for å felle der det passar. Hekl kam, og nebb i raudt, kvite sirklar til auge og broder pupillen med svart. Det går fint an å hekle desse i allemogelege fargar og storleikar (passar fint på små vinflasker òg). 

Ha fine dagar med litt strikketid. Mitt påskestrikk er veldig lite påskete. Eit grønt sjal. 2015 er det store sjalåret.

Ingen kommentarar

Skriv ein kommentar