Nyttig med strikkemaskinkurs

9 timar strikkemaskinkurs var nyttig. Heldigvis hadde eg slitt meg gjennom ein del prøving og feiling på førehand, og visste at maskina virka – og korleis eg tredde garnet i maskina. Då var det lettare å få med seg alle grunnteknikkane. 

Fyrst lagde vi ein prøvelapp med ulike teknikkar, opplegg, bise, felling, auking, holmønster m.m. Så var det berre å tenke ut eit prosjekt. Eg gjorde det litt ambisiøst og har lagt opp til å lage ei heil jakke. Det som tek tid i maskinstrikk er ikkje sjølve strikkinga, men planlegging, utrekning og montering. Så den jakka er som ein litt stor prøvelapp…her får eg prøve mange teknikkar som ein må ha kontroll på for å lage eit plagg. Eg trur utrekninga er rett, så det er berre å holde tunga beint i munnen, så går det bra. Hittil har eg laga to like erme og rygg. Nokre timar til i ro og fred, så kanskje eg får ei ny jakke. 

 

Elles har det vore ei rikholdig helg med kurs, besøk, konsert, snø og ikkje minst Ungdommens kulturmønstring. Iver var med for fyrste gong med dukkeshow. Dukka måtte lagast raskt (av ein gamal genser) ein ettermiddag, men vart raskt scenevant og sjarmerte små og store publikummarar. Hels på LURVEFAKSEN.

Ingen kommentarar

Skriv ein kommentar