Ønskegenseren

Niese #1 ønskte seg ein gul genser i haust, men den vart for liten, og passa perfekt til Niese #2. Så då fekk Niese #1 kome med eit nytt ønske, og denne gongen teikna ho for å vere sikker på at Tante Magni fekk det rett. Også gjorde ho tydeleg merksam på at ho ikkje er like tynn som på teikninga. Eg tok imot utfordringa og teikninga og gjekk til Alafosslopi-restane mine for å sjå om eg kunne finne noko som passa. I tillegg til teikninga fekk eig lov til å lage ein overraskelse. 

Overraskelsen vart kvite stjerner over brystet. Eg hadde ikkje noko mønster, men målte på sjølve jenta og brukte Elisabeth Zimmermann sitt prosentsystem, Eg måtte gjere nokre tilpassingar. Den er litt lang for å få plass til alle fargane, men den går godt nedoverrumpa og vil vere fin utegenser til våren (og sikkert til hausten òg). 

Tanta sendte ønskegenseren med kurer til hovudstaden og venta spent på om oppdragsgjevaren vart nøgd. 

Det vart ho. Supernøgd og klar for hyttetur med DNT-nøkkel!

Ingen kommentarar

Skriv ein kommentar