Eida-hue

Kulturnatt Nordfjord på Eid vart starta med refleksarrangement i Malakoff i kveld. Musikk, akrobatikk, refleksløype, kakao og kakemanna. Kreative Kvinner har sett saman eit utruleg flott opplegg og med mørket og tåka vart det heilt magisk for dei som hadde møtt opp. Dei som ikkje rakk kan prøve ein annan kveld. Sjølve refleksløypa kjem til å henge ei stund. Ta med deg lommelykt og gå på refleksjakt i mørket!

Det var eit godt høve til å teste ut ein ide eg har hatt lenge. Eg <3 Eid-logoen har vore i bruk ei stund og eg har tenkt at den passar fint på t.d. ei lue. No har eg laga den med refleksgarn i logoen slik at den også gjer oss litt sikrare i trafikken. Her er mønster for dei som vil lage si eiga Eida-hue.
Eg <3 Eid-lue

Garn: 1-2 nøster svart garn med strikkefastheit ca 16 m per 10 cm på pinne nr 4,5-5. Ein rest kvittgarn til broderi. Her er det brukt Dale Hegre.
Pinnar: Rundpinne nr 4,5 og nr 5.
Storleik: Barn (Voksen)

Dersom du vil ha reflekslue må du ha refleksgarn frå Seeme.

Legg opp 80 (92) m på pinne nr 4,5. Strikk brot med 2 rette og 2 vrange masker i 10 (12) omg eller ca 5 cm. Strikk glattstrikk til lua måler i 21 (24) cm. 

Vreng lua, del maskene på to ulike pinnar og mask sammen slik du ville gjort på skuldra av ein genser. T.d. sy sammen, strikk saman ei maske frå frå kva pinne medan du feller eller fell fyrst og sy saman etterpå. Det siste ligg det ein instruksjonsvideo til her.

No skal lua sjå firkanta ut. 

Broder «Eg <3 Eid" på lua etter diagrammet under. Dersom du vil ha reflekseffekt på skrifta må du fyrst brodere i kvitt også brodere med dobbelt refleksgarn over maskene etterpå.

Du kan syy ein frynsedusk i kvart luehjørne. Sy gjennom hjørnet med dobbelt tråd ca 6-7 gongar og knyt godt rundt. Det er viktig at dusken ikkje vert for tung. Då står ikkje frynsene oppover. Om du vil kan du blande reflesgarn i dusken òg.

Broderiet kan sikkert brukast til andre ting og i andre fargar òg. Bruk fantasien!

Dette biletet viser reflekseffekten. Det var ikkje så lett å ta skikkelege bilete av ei svart lue med refleks i kveld, men vi får sjå om vi får tatt nokre betre bilete i morgon.
Ingen kommentarar

Skriv ein kommentar